Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Πέστο βασιλικού




Υλικά:
100ml Ελαιόλαδο // 3 σκελίδες σκόρδο // 1 χούφτα αμύγδαλα ωμά (χωρίς φλούδα) // 1 φακελάκι κουκουνάρι // 3-4 χούφτες βασιλικό // λίγο αλάτι και πιπέρι 
Ετοιμασία: 
Ρίχνετε στο multi το λάδι, τα σκόρδα, το κουκουνάρι και τα αμύγδαλα και τα αλέθετε. Προσθέτετε μία μία χούφτα τον βασιλικό ( που έχετε πλύνει και στεγνώσει, χωρίς κοτσανάκια), το αλάτι και το πιπέρι. Αφού τα αλέσετε αν χρειαστεί συμπληρώνεται λίγο λάδι ακόμα. Αν σας φανεί πολύ το στραγγίζεται και το κρατάτε για κάποιο ντρέσινγκ αφού είναι ήδη αρωματισμένο. Δε βάζουμε τυρί παρμεζάνα γιατί αποστειρώνουμε γυάλινα βαζάκια και τα κρατάμε στην κατάψυξη!
Φυτέψτε γλαστράκια βασιλικό και καλή σας επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου