Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013

Ντοματοκεφτεδες


Υλικά: 
3 ώριμες ντομάτες  /   2-3 λιαστές ντομάτες  /  1 κρεμμύδι  /  3 κ.σ. ξερή μυζήθρα  /  5-6 κλονάρια φρέσκο δυόσμο  /  1 κ.γ. θυμάρι  /  μισο κ.γ. αλάτι  /  λίγο πιπέρι  /  1 κ.γ. μπέικιν  /  αλεύρι

Εκτέλεση:
Τρίβετε χοντροκομμένα στο multi τις ντομάτες με την φλούδα, τις λιαστές που έχετε απο πρίν μουλιάσει μια ώρα σε νερό και το κρεμμύδι. Ψιλοκόβετε το δυόσμο και ρίχνεται όλα τα υλικά σε ένα μπόλ. Συμπληρώνετε το θυμάρι, το αλάτι-πιπέρι, το μπέικιν και τη μυζήθρα. Ρίχνετε κουταλιές κουταλιές αλεύρι ανακατεύοντας ώσπου να γίνει σφιχτός ο χυλός. Τηγανίζετε σε σπορέλαιο ρίχνοντας μία κουταλιά σούπας γεμάτη απο το χυλό για κάθε κεφτέ. 

Απολαύστε με καλή παρέα και λίγο ούζο ή τσίπουρο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου