Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Κέικ Σοκολάτας





 Για το κέικ 
Υλικά :  3/4 κούπας μαργαρίνη soft  //  2 κούπες αλεύρι   //   3/4 κούπας κακάο σκόνη  //   2 κούπες ζάχαρη   //   1/2 κούπα γάλα  //  5 μεγάλα αυγά   //  1/2 κουτ. γ. σόδα  //   1 βανίλια  //  1 μπέκιν   //  1/2 κ.γ. τριμμένο πικραμύγδαλο

Εκτέλεση: Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη να αφρατέψει και προσθέτουμε τη ζάχαρη.Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε το γάλα το μπέκιν, τη σόδα, τη βανίλια και το πικραμύγδαλο. Συνεχίζουμε το χτύπημα. Στο τέλος προσθέτουμε το κακάο και το αλεύρι ολοκληρώνοντας το χτύπημα .Βουτυρώνουμε τη φόρμα του κέικ, την αλευρώνουμε με αλεύρι και κακάο ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 1ώρα σε φούρνο χωρίς αέρα. Ξεφορμάρουμε μόλις κρυώσει και ετοιμάζουμε το γλάσο.

 Για το Γλάσο  
Υλικά:  200γρ κουβερτούρα  //  2 κουτ.σ. βούτυρο φρέσκο  //   2 κουτ. σ.κονιάκ ή λικέρ σοκολάτας //  2-3 κουτ. σ. γάλα. 

Εκτέλεση: Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας. Απλώνουμε το γλάσο στο κέικ .

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου