Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Σοκολατάκια



 Υλικά :  300γρ. κουβερτούρα  //  200 γρ. μαρμελάδα κάστανου  //  150 γρ. καρύδια χοντροκομμένα //  2 κουτ.σ. ρούμι ή λικέρ σοκολάτας  //  100 γρ. σκόνη κακάο

Εκτέλεση: Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα. Αποσύρουμε το σκεύος και προσθέτουμε την μαρμελάδα, τα καρύδια και το ρούμι ή το λικέρ. Ανακατεύουμε να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα το οποίο θα σφίξει. Αν τα θέλουμε περισσότερο ή λιγότερο σφιχτά προσθέτουμε ή αφαιρούμε ανάλογα κουβερτούρα. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και ρίχνουμε μέσα στη σκόνη κακάο να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους. Διατηρούνται σε κλειστό σκεύος στο ψυγείο.

**Θυμηθείτε τη συνταγή της μαρμελάδας κάστανου ΕΔΩ.

Καλή επιτυχία!

1 σχόλιο: