Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ ,γλυκό του κουταλιού


Περγαμόντο ,γλυκό του κουταλιού



Υλικά
1 κ. φλούδες περγαμόντο
1 1/2 κ. ζάχαρη
5 ποτήρια νερό για το σιρόπι
χυμό 1/2 λεμονιού και μια φλούδα άξυστη περγαμόντο

Παρασκευή



Ξύνουμε με τον τρίφτη τα φρούτα .Τα χαράζουμε στα τέσσερα και αφαιρούμε τις φλούδες.Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε τις φλούδες και αφήνουμε 5 λεπτά .Τις αφαιρούμε και τις ξεπλένουμε με κρύο νερό .Πετάμε το βρασμένο  νερό και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες δύο φορές.
Στρίβουμε την κάθε φλούδα και καρφώνουμε μια οδοντογλυφίδα.
Σε καθαρή κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό τη ζάχαρη και βράζουμε για 15 λεπτά  .Ρίχνουμε τις φλούδες και βράζουμε για άλλα 25 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά.Πέντε λεπτά πριν το τέλος ρίχνουμε το χυμό μισού λεμονιού.
Γεμίζουμε γυάλινα βάζα αποστειρωμένα .



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου