Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ


 ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ  ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

 Τώρα είναι η εποχή για περγαμόντο με το υπέροχο άρωμα και για πορτοκάλια που συνδυάζονται απίθανα  μαζί .
Σας προτείνω μια συνταγή για μαρμελάδα.


Μαρμελάδα περγαμόντο με πορτοκάλι
ΥΛΙΚΑ
570 γρ. τριμμένη φλούδα περγαμόντο
670 γρ. τριμένη ψύχα πορτοκαλιών
800 γρ. ζάχαρη
1 μήλο τριμμένο
2 κουτ.γλ. ξύσμα περγαμόντο
2 κουτ.γλ. χυμό λεμονιού
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ


Πλένουμε και σκουπίζουμε τα περγαμόντα .Τρίβουμε για να απομακρύνουμε το ξύσμα.Δεν το πετάμε .Το κρατάμε στην κατάψυξη για να αρωματίσουμε γλυκά.
Κόβουμε χαράσσοντας στα τέσσερα τα φρούτα και αφαιρούμε τις φλούδες.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό και ρίχνουμε τις φλούδες βράζοντάς τες  για 5 λεπτά.Χύνουμε το νερό και ξεπλένουμε τις φλούδες.Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία άλλες δυο φορές.
Ζυγίζουμε την ποσότητα που χρειαζόμαστε και την πολτοποιούμε στο μούλτι.Ρίξτε αν χρειάζεται μισή κούπα από το χυμό των πορτοκαλιών για να αλεστεί καλύτερα.
Καθαρίζουμε από τις φλούδες τα πορτοκάλια και τα πολτοποιούμε .( περίπου 6-7 πορτοκάλια ,ανάλογα με το μέγεθος.(Από αυτό το χυμό που θα βγεί ρίχνεται  στις φλούδες των περγαμόντο)
Πολτοποιούμε και ένα μήλο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα πολτοποιημένα φρούτα , το ξύσμα και τη ζάχαρη και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.Χρειάζονται περίπου 45 λεπτά για να είναι έτοιμη η μαρμελάδα.πέντε λεπτά πριν το τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.
Γεμίζουμε γυάλινα βάζα που έχουμε αποστειρώσει στο φούρνο.


 ΚΑΛΗ  ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου